Home De opleiding Toepasbaarheid Module indeling Informatieavonden Opleidingsdata Ervaringen Contact en links

Arbeidstoepasbaarheid


Een veel gestelde vraag is: 'Als ik de opleiding straks achter de rug heb, wat kan ik er dan mee?' Die vraag laat zich niet een-twee-drie beantwoorden, want er zijn veel mogelijkheden.

Laten we allereerst stellen, dat de opleiding mensen die al werkzaam zijn binnen bijvoorbeeld HR- of personeelsmanagement, maatschappelijk werk of andere tak van hulpverlening, onderwijs of verpleging, veel beter in staat zullen zijn de stresssignalen te herkennen en er adequaat iets mee te doen. De opleiding Stressconsultant is dan een applicatie-opleiding...een specialistische toevoeging. Hierdoor onderscheidt een moderne werknemer zich door goed toegerust te zijn op de woelige arbeidsmarkt.

Er zijn ook stressconsultants die zich zelfstandig vestigen. Met behulp van de aangeleerde stof profileren zij zich als stressexperts op het gebied van de individuele begeleiding. Deze werkzaamheden kunnen naar wens worden uitgebreid met het geven van voorlichting en cursussen.

Een zelfstandig consultant kan tevens, als freelancer, bij organisaties aan de slag voor het ontwikkelen van preventief en curatief stressbeleid. Ook het op maat ontwikkelen van preventieve en curatieve stressmanagementtrainingen behoort tot de mogelijkheden.

Ook zijn we met een grote organisatie op het gebied van stressbegeleiding bezig met het opzetten van een structureel samenwerkingsverband. Stressconsultants worden ingezet bij zowel individuele begeleidingstrajecten, als in trainingssetting.

Afhankelijk van de individuele kwaliteiten ontstaan er in de loop van de opleiding vaak nieuwe ideeën en mogelijkheden om in het werkveld toe te passen.